Tapu kayıtları, yasa gereği güven duyulan kayıtlardan olup bu kayıtların sağlıklı ve eksiksiz bir şekilde tutulması gerekmektedir. Teknolojinin gelişmesi ise birlikte tapu kayıtları artık sistemlere aktarılmış ve kayıt altına alınmıştır. Bu gelişmelerle birlikte tapu kayıtlarındaki hatalar tespit edilebilmekte ve hatalar daha aza indirilmektedir. Ülkemizde geçmişten bugüne birçok tapu karmaşası yaşanmaktadır. Gerek ülkemizin kurulması öncesi yer alan tapular, gerek Cumhuriyetin kurulması sonrası uygulanan kadastro işlemleri neticesinde bugün davaların bir çoğu hatalı kayıt tutulması nedeniyledir. Bu yazımızda bu hususlara değineceğiz :

Tapu Kayıtlarındaki Hatalar ve Kayıtların Düzeltilmesi Davası
Taşınmazlar (arsa, bahçe, tarla, gayrimenkul vb.) el değiştirirken veya kadastro işlemleri neticesinde(günümüzde 2B arazileri ağırlıklı olarak) tapu sahibinin adı, soyadı, kimlik bilgileri, doğum tarihi veya tapu sahibine ait başkaca bilgiler hatalı olarak tapuya kaydedilebilmektedir. Nitekim günümüzde bu hatalar çok fahiş hatalar olabildiği gibi tapu sahibinin adında veya soyadında bir iki harf hatası da olabilmektedir. Hal böyleyken tapu kaydına güvenerek işlem yapan her vatandaş ve özellikle hak sahibi olan taşınmaz malikleri işlemlerinde sıkıntılar yaşamakta, tapu memurları tarafından talepleri yerine getirilmemektedir. Tapu kaydında adı, soyadı veya herhangi bir bilgisi eşleşmeyen malikler mağdur olmakta ve temelde kendisinin olan taşınmazla ilgili işlem yapamamakta, bu taşınmazından tasarruf edememektedir.
Tapu kaydındaki hatalı bilgiler nedeniyle taşınmazıyla ilgili işlem yapamayan kişilerin yapması gereken işlem ilgili mahkemede tapu kayıtlarında düzeltme davası açmak olacaktır. Açılan dava neticesinde taşınmaz malikinin önceki dönemlerde yapmış olduğu işlemler baz alınacak, tanıklarla birlikte bu husus kanıtlanacaktır.
Tapu Kayıtlarının Düzeltilmesi Davasında İzlenecek Usul
Tapu kayıtlarındaki isim hatalarının soy isim hatalarının ve diğer hataların düzeltilmesinde izlenecek yol önemlidir. İlgili mahkemenin nasıl yargılama yapacağı ve yargılamada hangi işlemleri gerçekleştireceği hususunda Yargıtay 4. Hukuk Dairesi’nin aşağıda ibraz ettiğimiz kararı bize ışık tutmaktadır. İlgili karara göre Tapu Sicil Müdürlüğüne husumet yöneltilerek açılması gereken kayıt düzeltme davalarında, mahkemece sağlıklı bir inceleme yapılmalı, kayıt maliki ile ismi düzeltilecek kişinin aynı kişi olduğu kuşkuya yer vermeyecek şekilde saptanmalıdır. Bu saptama yapılırken de aşağıda açıklanan yöntem izlenmelidir.
- Düzeltilecek tapu kaydı tüm dayanakları ile birlikte getirtilmelidir.
- Nüfus Müdürlüğünden, kayıtta geçen kişi ile aynı kimlik bilgilerine sahip bir başka kişinin kaydının bulunup bulunmadığı sorulmalı, kaydı düzeltilecek kişinin nüfus kaydı, tapu ve dayanakları ile bağlantı oluşturacak şekilde incelenmeli, gerekirse kök kayıtlar da istenmelidir.
- Taşınmazın bulunduğu mahalde kayıt maliki ile aynı ismi taşıyan başka kişi bulunup bulunmadığı araştırılmalıdır.
- İstem konusunda tanık dinlenmelidir.
- Tüm bu araştırmalar sonucu hala kesin bir kanaat oluşmamış ise, tanıklar ve varsa tespit bilirkişileri de taşınmaz başında dinlenerek keşif yapılmalıdır.
Görüldüğü üzere bu hususlar irdelenmeli ve tapu kayıtlarının düzeltilmesi ile ilgili buna göre karar verilmelidir. Bu kararın tam metni şu şekildedir :
Yargıtay kararları sorgulama ekranına buradan ulaşabilirsiniz.
Sitemizde yer alan diğer makalelerimize ise buradan ulaşabilirsiniz.
Merhaba 2010 yılında babamda üstüme 830 m kare arsa aldım 2020 de iki katlı ev yaptırdım 2023 e devletten baktım iki katlı 630 m kareye düşmüş 200 m kare eksik bu konuda elimdeki arsa tapusuyla hak sahibi olabilirmiyim şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Merhaba,
Öncelikle bu değişikliğin sebebi araştırılmalı sonrasında ise elinizdeki tapuya dayanarak tapu iptal ve tescil davası açmalısınız. Detaylar için ofisimizde sizi misafir edebiliriz. İletişim bölümünden tarafımıza ulaşabilirsiniz.
Hocam oturduğumuz ev kayınprderin evi yanlız tapuda aynı sitenin a bloğu gözüküyor biz d blokta oturuyoruz bunun çözümü varsa büronuza uğramak istiyoruz
Merhaba,
Tarafınıza mail atıldı, dönüşünüzle birlikte gereken hukuki desteği sağlayacağız.
Merhaba e devlette yaklasik 10 yada 20 yil tam kayitli olan tasinmazlarim veraset intikal yapilarak isim benzerliginden geri tapu kutugunden intikal sirasinda fark edilip alindi hic bir bilgi ve riza alinmadi bunu ile ilgili sure asimi yokmu ilerde beni ile ilgili bir sorumluluk cezasi gelirmi yillarca tapu senin uzrinde kira aldin vergisini vermedin denilebilirmi
Merhaba,
Maalesef sizi anlayamadım. Lütfen bize detaylı bir mail atın ki probleminizi anlayabileyim : info@emreulusoy.av.tr
Hocam benim köy evinin on bahçesi başkasın ın üstüne çıkıyor ne yapabilirim
Merhaba,
Tapu Müdürlüğünde inceleme yapmak gerekmektedir. Ofis numaramız 0216 550 33 23
Hocam dedemden babama kalan bir ev var babam tapusunu üzerine alamamış dedemin ismi tapuda yanlış yazılmış diye davada açılmamış ve babamda vefat etti belediyede istimlak etmek için şerh koymuş biz bu durumda ne yapabiliriz
Merhaba,
Kamulaştırma işlemi başlamış olsa da siz dava açıp tapu kayıtlarındaki maddi hatanın düzeltilmesini isteyebilirsiniz. Tapudaki kayıt hatası maddi hatadan öte bir hata ise bu durumda başka bir dava açılması gerekecektir. Ofis numaramız 0216 550 33 23 olup bu numaradan ulaşabilirsiniz.
Merhabalar dedemin arsası kadostroda üstümüze gözükmüyor. arsayı dedem Arap tapusu ile satın almış ve 50 senedir arsayı kullanmaktayız acaba kadostroda üstümüze gözükmesi için ne yapmamız gereklidir?
Merhaba,
Tapu bilgileri ve kadastro ile ilgili bilgiye ihtiyacımız var. Ek olarak taşınmaz şu an kimin adına tescilli onun da bilgisini almamız gerekmektedir. Bu bilgilere ulaştığımızda yorum yapmamız daha sağlıklı olacaktır.
Merhaba babamın kullanmış olduğu tarla vefatından sonra kardeşler arasında bana verildi. 54 yaşında vefat etti. 1994 30 yıldır da tarlayı ben kullanıyorum ama maalesef tapu kaydı çok kişi üzerinde. Toplam 2500 m2 tapuyu hak kazanmak için nasıl bir yol çizmem gerek. Teşekkürler
Merhaba,
Başkasına ait bir taşınmazı bir süre kullandıktan sonra tapu iptal ve tescil davası açarak taşınmazın adınıza tescilini talep edebilirsiniz. Daha sağlıklı yardımcı olabilmemiz adına bahsi geçen tapu kayıtlarını iletmeniz gerekmektedir.
181/1 parsel sahibi 50 yıldır kullanmış olduğumuz yolu kapatmış ve bana yani 181/2 parsel başka yolum yok aslında var ama 4 metre yüksekliğinde kadastorol yola cephemiz var lakin 4 metre kot farkı var geçit hakkı davası açmammı gerekiyor yoksa 4 metre yüksekliği olan Kadostrol yoldan merdiven mi yapmam gerekiyor
Merhaba,
Ofis numaramız 0216 550 33 23 olup buradan ulaşabilirsiniz.
Merhaba,
Dedemin babasından kalan tarlanın 3/4 kısmı 1982de kardeşi ve kardeşinin çocukları üzerine tescil edilmiş. Günümüzde açtığım tereke davasında tarlanın sadece 1/4 tüm kardeşlerin hak sahibi olduğu anlaşılıyor. Nasıl bir yol izlemeliyim?
Meraba iyi günler 2009 da kadostura geldiğinde tarlamız emmimizin üzerine yazılmış tapu onun üzerine çıkmıştır geçen ay mahsule sigorta yaptırırken tarlanın benim üzerime olmadığını öğrendim emmimin çocuklarına söyledim tarlayı vermeyiz bizim diyorlar köylü şahit bilirkişiler tarlanın bizim olduğuna şahitlik ediyorlar 35 yıldır da biz ekiyoruz köylü bunada şahitlik ediyor nasıl bir yol izlemeliyim mağdurum sayın avukatım bilgilendirirseniz sevinirim
Merhaba,
Taşınmazın 10 yıl boyunca tarafınızdan kesintisiz ve aralıksız kullanılması nedeniyle zilyetliğe dayalı tapu iptal ve tescil davası açabilirsiniz.
Hocam bizim tarlamızin tapusu başkasına kaydirilmis başkasının ki bize kaydirilmis bizim arsaya başkaları sahip çıkıyor ne yapmalıyım 60 yıllık arsam başkası ekiyor
Merhaba,
Tapu kayıtlarını incelemeden yorum yapmak doğru olmayacaktır. Eğer maddi bir hata söz konusu ise tapu kayıtlarındaki bu hataların giderilmesini isteyebilirsiniz lakin kadastro işlemi esnasında yapılan bir yanlış söz konusu ise buna karşılık dava açılmalıdır. Dava için de sürelere dikkat edilmelidir.
Merhabalar dedemizin taşınmazları baba adı aynı olan başka bir kişinin üzerinde çıkmıştır, bunun için tapu kaydının düzeltilmesi davası mı açılması gerekmektedir. Tapu müdürülüğüne başvuru yapılmıştır, ancak davalı olarak taşınmazlar kimin üzerindeyse onun mirasçılarılarına mı yöneltilmeli?
Merhaba,
Maddi hatadan kaynaklı bir durum söz konusu ise kayıt düzeltme talebinde bulunmanız gerekir.
Merhaba
Bizim köyde tarlamızın(bizim sandığımız)içine 2014 yılında ev yaptık.Ev yapıldıktan sonra elektrik abonesi olmak için tapu araştırmasına girince tarlanın tapusunun başka biri üzerine çıktığını öğrendik.
Evi yaptık 10 senedir oturuyoruz .Bu tarlanın bize ait olduğunu herkes biliyor ama tapu kadostro köye geldiğinde tarlayı başkasının üzerine yazdırmışlar.Tarlanın üzerine yazılı olan kişide vefat ettiğinden yaklaşık 70 kişi veraseci çıkıyor.
Bu tarlanın bizim üzerimize geçmesi için nasıl bir yol izlemeliyiz.
Merhaba,
Tapu iptal ve tescil ile kadastronun iptaline yönelik dava açılması gerekmektedir. Dilerseniz ofisimizi arayabilirsiniz : 0216 550 33 23
Tapu kadostro köyümüze 1998 yılında gelmiş.Yani 1998 yılında tapu başkasının adına yazılmış.
Yinede dava açabilirmiyiz?
Merhaba, 2010 yılında kadastro düzenlemesi yapılırken adımıza bir bir arsa geçmiş, tapumuzda alma sebebi “İmar -TSM” yazıyor. Bu arsaya da çok yakında yaşıyoruz. Bu arsanın adımıza geçtiği sırada yaşadığımız bölge yeni ilçe olmuştu, sanırsam bu yüzden bir düzenleme yapıldı ve bu esnada adımıza geçti. Bu şekilde adımıza geçen bir arsa, direkt devletten mi geçmiş demektir, yoksa devlet düzenleme yaparken başka birisinden alıp yanlışlıkla bize mi vermiş demektir? Bu arada bizim adımıza geçtiğinden beri arsayla ilgili hiçbir talep gelmedi, biz de 10 yıl sonra fark ettik geçtiğini. Belediyeye gittiğimizde öğrendik ki beyanı da yapılmamış hiç, şimdi arsanın üzerinde yıkık dökük gecekondu gibi bir şey var. Yani bu arsa bir başkasının değildi de devlet tarafından bize mi atandı? Önceki sahibi vardıysa bunu nasıl öğrenebiliriz?
Merhaba,
Tapu kayıtlarının incelenmesi ve kadastro öncesindeki tapu kaydında ilgili parselin kime ait olduğu tespit edilmelidir. Hatalı bir kadastro işlemi olabilir. Bu nedenle ilgili Tapu Müdürlüğü’nde bir avukat vasıtası ile inceleme yaptırmanız faydalı olacaktır.
Merhaba annemin babasından kalma bir arsamız var annem bu arsayı bana verdi fakat aldıktan sonra incelediğimde yaklaşık 30 ila 40 metre kare bir bolumu komşu parsele gecirmisler muhtemelen yanlışlıkla yapılan bir şey bunu nasıl düzeltiriz izlemem gereken yol nedir tesekurler
Merhaba,
Kadastro işleminin yapıldığı tarih ve kadastronun kesinleştiği tarih önemlidir. Burada isimde bir hata değil ölçümde bir hata söz konusu bu nedenle tapu kayıtlarındaki hataların düzeltilmesi davası açmak doğru olmayacaktır. Kadastronun kesinleştiği tarihi tarafımıza bildirir iseniz dava hakkında bilgi verebiliriz.
Merhabalar dedemden tapu almak istediğimde 2000 yılının öncesinde yapılan bir tapu duzeltiminde dedemin doğum tarihi yanlış yazılmış ve ben başvuru yapınca bu ortaya çıkıyor buna nazaran dedem ile aynı ad ve soyad sahip farklı köylerden olmak koşulu ile 2 kişi daha çıkıyor baba adları da aynı bana diyorlarki tapu tespit davası acmalisin
Ve başvurumu iptal ediyorlar ama yapılması gereken önce başvurma red yazısı yollamalari degilmi bunun içinde ilmühaber yapılması lazm arsa bahçe sinir komşuları dinlenmesi lazm ve sonuç halaa olumsuzsa red yazılması lazm bölge müdürlüğünde araştırılıp onaylanması lazm en son mahkemeye gidilmesi lazm degilmi bilgi verirseniz sevinirim nasıl bir yol izlemeliyim şimdiden vereceğiniz bilgiler için teşekkürler
Merhaba,
Sizin talebinizden ziyade daha önemli olan husus bu karışıklığın giderilmesidir. Sonrasında talep ettiğiniz devir işlemleri yapılacaktır. Kanaatimde Tapu Müdürlüğü başvurunuzun karşılığında dedeniz adına bir taşınmaz olmadığından bahisle talebinizi reddetmiştir. Bu nedenle kayıttaki hataların düzeltilmesi için dava açılması gerekir.
merhanalar 2019 yılında kadastro ile araziler ölçüm yapıldı 40 yıllık fındık bahçemiz ormanlık alan denilerek hazineye kaldı 2024 yılında milli Emlak’tan 20 bin TL borç çıktı ve araziyi kullanmaya devam ederseniz kiralamanız gerekiyor denildi ama 40 yıllık fındık bahçemiz şimdi hazine arazisi diyor milli emlak bu durumu nasıl düzeltebiliriz bizim oralar kırsal bölge yıllık 10 bin TL kira ücreti istiyorlar ben araziden yıllık 10 bin TL alamıyorum vallahi şaşırdık yardımcı olursanız memnun olurum
Merhaba,
Yapılan kadastro işlemine ilişkin inceleme yapılması ve buna göre dava açılması gerekir. Lütfen ofisimizi arayınız, size süreç ile ilgili bilgi vereceğiz : 0216 550 33 23
İyi günler vefat eden kayınpederimden Tosya da bir evi var ama tapuda soyadın da bir harf hatası var ne yapmamız gerekiyor
Merhaba,
Tapu kayıtlarındaki maddi hataların düzeltilmesi için öncelikle Tapu Müdürlüğü’ne başvuru yapılmalı, başvuru reddedilirse bu halde dava açılmalıdır.
Anneannemin üzerine tapu vardı 35 sene oldu vefat edeli e devletten baktımızda yan tarafa kaymış ne yapmam gerekiyo
Merhaba,
Tapu kayıtlarının tarafımızca incelenmesi gerekmektedir. Sonrasında neler yapılabileceğine dair hukuki görüş beyan edebiliriz. Ofis numaramız 0216 550 33 23 olup arayabilirsiniz.
merhabalar
bana ait olan 1 adet tarlam mevcuttur . Aynı zamanda tarlamın muvafakatnamesi de mevcuttur
tapu üzerinde 122 ada 54 parsel olan bilgilerim
muvafakatta sadece pafta ve parsel bilgisi mevcut
parsel olarak 447 gözüküyor.
ama tapu kadastro uygulamasından il ilçe mahalle ve parsel bilgisi girilerek te aynı yer ulaşılabiliyor .
benim sorum hem tapu da hemde muvafakatta parsel bilgisi neden uyuşmuyor
tapuyu mu yeniliyim yoksa muvafakat mı ,
şimdiden teşekkür ediyorum
Merhaba,
Tapu kayıtları esas alınmalıdır. Yapılacak değişiklikleri buna göre yapmanız gerekir.
Merhaba
Benim tarlam 125 dönüm yerimi tapu ve kadastro uygulamasından konumuna baktım biraz komşu tarla kaymış o sebeple bende lisanslı bir kadastro mühendisi ile ölçüm yapmak istedim ve baş vurdum mühendis beni aradı tarlada sorun çıktı tarlanın 125 dönüm değil 80 dönüm olarak gözüküyor ama tapuda 125 dedim dediki verilerde yanlışlık var karar alacaklar sonra ölçüm yapacağız ölçüm için geldiğinde tarlan artık 80 dönüm dedi bunun için ne yapabilirim ölçüm de kullandığım alan kadar bir yer belirlendi ben bu sorunu nasıl düzeltir bilirim 45 dönüm nereye gitmiş nasıl öğrenebilirim
Merhaba,
Tapu kayıtlarınızın incelenmesi gerekmektedir. Ek olarak yapılan kadastro işlemi varsa bunlar da değerlendirilmeli buna göre açılacak dava kararlaştırılmalıdır. Dilerseniz ofisimizi arayıp randevu alabilirsiniz : 0216 550 33 23
Merhaba. Bizim simdik bi evimiz var koyde o evin yolu yan eve gecmis yan evde amcamin o ev ve bizim ev bi balkonla bagli onun evi 3 katli bizim ev 2 katli en ust katdan baglilar iste o da evjnin icinden merdiven yapmak yerine balkona merdiven yaptirdi. Evet tapu uzerinde olabilir ama yanlis yazildigi icin oyle bizim evin merdiveni fln onun ustunde onlarda kullanmak icin balkondan merdiven yaptirdilar babamla ikisi bi kac gun once kavga ettiler hatta amcam babami ve annemi oldurmekle tehtid etti. Tapularin duzelmesini istiyoruz devlet bize yol hakki verir mi cunku o vermek istemiyo babaannem bizimle kaliyo ama onlari tutuyo bildigin merdiveni yaparken onun sizinle isi yok fln diyip onlarin tarafinda oldu hep. Neyse iste babaennem öldükten sonra bizi rahat birakmicakmis ölüm tehtidleri fln savurdu yol vermek istemiyo ama o yol bizim hakkimiz zamaninda o ev 30 40 yil once orda yolu var diye yaptirilmis ev 5 kisinin uzerindeydi ilk basta hisseliydi hep boyle bi sorunu kimse dert etmiyodu ama sonunda 2 kisinin uzerine kaldi amcam ve babam. Ev var sonucta ama yolu yok yolu amcamin ustunde erken donebilirseniz sevinirim cunku davalik olmak istemiyodum ilk basta ama bu ev mevzusu yuzunden annemin ve babamin basina bi is gelsin istemiyorum.
Merhaba,
Tapu kayıtlarının incelenmesi sonrasında bir görüş belirtmek daha doğru olacaktır. Tehdit ve diğer suç olan fiiller hususunda şikayet hakkınız vardır.
Merhaba, annemden bizlere kalan bir ev var 122 metre karelik bir alan. Tapuda 1001 metre karalık alanda 21 paylı alan çıkıyor. Bu 1001 metre kare içinde annemizin 116 + 8 metre kare payı olduğu gözüküyor. Şimdi biz bu taşınmaz mülkü nasıl satacağız? Hepimiz yurtdışında yaşıyoruz ve pek bir bilgimizde yok.
Merhaba,
Tapu kayıtlarının incelenmesi ve sonrasında yorum yapılması daha sağlıklı olacaktır. Bu nedenle info@emreulusoy.av.tr mail adresine tapu kayıtlarını iletirseniz yardımcı olabiliriz.
1969 yılında büyük dedenizin üzerine olan yeri 97 senesinde hazineye geçmiş..yandaki yer için 1976 dan beri mahkemesi süren dava bizim lehimize sonuçlandı.kazanalan yeri emsal gösterip hazineye tekrar dava acabilirmiyiz.
Merhaba,
Zilyetlik nedeniyle tapu iptali açılabilir. Bunun için uygun şartlar mevcut mudur bunun değerlendirilmesi gerekmektedir. Lütfen ofisimizi arayınız : 0216 550 33 23
Merhaba isim benzerliği sebebiyle bizim ev komşuda onun evi biz de görünüyor,tapu sahibi olarak görünen iki kişi de vefat etti bu durumda ne yapabilirim
Merhaba,
Tapu kayıtlarının düzeltilmesi için Tapu Müdürlüğüne başvuru yapmalısınız. Olumsuz yanıt alınırsa dava açılarak kayıtlardaki hata düzeltilmelidir.
Merhaba bizim koydeki evimiz yandaki amcamin eviyle bagli bi sekilde insa edilmis bizim arada ortak balkon var onlarin evi agactan eski bi ev bizim evde o evden 20 25 yil sonra yapilan betondan bi ev bu evlerde onceden 5 kisinin hakki vardi babam 3 kardesi ve buyuk amcalari buyuk amcalari tapular yazilirken eski evdeki hakkini fazla yazdirmis bizim evin balkonu merdiveni ve tuvaletleri fln onun ustunde kiremitler onun ustunde gozukuyo o da o evi satip amcama verdi tabular suan onda haktan cikarilip 2 evin tapusu 2 kisiye kaldi ama yolumuz merdivenimiz balkonumuz fln hepsi onun uzerine bir anlasmazlik ciktiginda surekli kavga ediyolar aramizda pek iyi degil bize anlasmali bi sekilde vermek istemiyolar gibi ama bu durumun benim anlattigim gibi oldugunu bilen sahitler var tapuyu yazdiran buyuk amcam da dahil bu durumu biz nasil duzeltebiriz davalik olmadan mumkun mu
Merhaba,
Dava açılmadan çözülmesi için tarafların anlaşması gerekir. Diğer konularda ise tapu kayıtlarını incelemeden ve fiili durumu görmeden bir yorum yapmamız sağlıklı olmayacaktır. Dilerseniz info@emreulusoy.av.tr mail adresimize belgeleri iletebilirsiniz.
Merhaba. Tapuda yüz ölçümü 700 metrekare olan yerin gerçek fiili yüz ölçümü 500 metrekaredir. 500 metrekare olarak düzeltilmesi gereklidir. Komşularda sıkıntı yok. Düzeltilebilir mi?
Merhaba,
Bu değişiklik neyden kaynaklanıyor bunun bilinmesi gerekmektedir. Kadastro nedeniyle böyle bir hata yapılmış ise kadastronun kesinleşme tarihine göre hareket edilmelidir.
Merhaba kooperatiften aldığımız site içerisindeki evimizin önündeki bahçemiz tkg sisteminde yol olarak gözüküyor, evimize yerleşeli 17 yıl oldu , sitenin her bahçeye diktiği palmiye ağacımıZ kocaman oldu vs. Ams tkg deki resme göre yol evimize sıfır şekilde geçiyor. Kooperatif bizim adayı en soldak kısım uçuruma denk geldiği için sağa doğru kaydırarak inşa etmiş . Bu durumda plandaki yol yapılınca bahçemiz yok mu olacak? Bu durum düzeltilebilir mi? Tasfiye halindeki kooperatif mi düzelttirneli?
Merhaba,
Bahsettiğiniz kayıtları ve planları görmeden bir yorum yapmamız yerinde olmayacaktır. Tapu kayıtları ile fiili durum çelişiyorsa bu hususta dava hakkınız olacaktır.
MERHABA KOLAY GELSİN. ÇOK VAKTİNİZİ ALMADAN BİR ŞEY SORMAK İSTİYORUM. İMARLI TAPULU 384 M2 YER ALDIM.(TAPU TEK TAPU HİSSELİ DEĞİL.) E DEVLETİME GİRDİĞİMDE ŞERH BEYAN VE İRTİFAK LİSTESİ BÖLÜMÜNDE AHMET KIZI …… İLE AHMET KIZI ………. İSİMLİ KİŞİLERE ZİLYETTİR. YAZIYOR. BU KONUDA NE YAPABİLİRİM. YERİME EV YAPSAM BU KİŞİLER İTİRAZ EDEBİLİR Mİ .? BU YERİN ÜZERİNDEKİ ZİLYETLİĞİ NASIL KALDIRABİLİRİM. SATMAYA KALKSAM İNSANLAR ZİLYETLİK VAR DİYE ALMAK İSTEMEYECEK. BU KONUYU NASIL ÇÖZERİM. BU KONUDA YARDIMCI OLURMUSUNUZ ŞİMDİDEN ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. İYİ ÇALIŞMALAR
Merhaba,
Satın alınma esnasında tapu kayıtlarının incelenmesi gerekmektedir. Bu tip kayıtlar muhakkak satın aldığınızda da mevcuttur. Tapu kayıtlarınızın ve kayıtlardaki şerhlerin incelenmesi gerekmektedir.
merhabalar, 4 daireden oluşan bir binada sağ alt kattaki daireyi satın aldım.. tapuda no :1 gözüküyordu ve kapı numarası da No:1. 7 yıl sonra satmak için işlem yaparken , belediyede mimari projede no :1 soldaki daire olduğunu öğrendim… tapuya gittim ve karşılıklı TAKAS yapılması yada yeniden kat mülkiyeti yapılması önerildi.. diğer tarafın sahiplerinden biri ( gertapu kayıtta benim dairenin sahipleri ) birisi ölmüş.. ve yabancı uyruklu… bu durumda başka ne yapıla bilir.. mahkemeye verilirse hakkımızı alabilirmiyiz mahkemede.. yaklaşık 30 yıllık binada bu yanlışlık en başında yapılmış ve böyle gitmiş.. bir çok kez el değiştirilmiş ve hep aynı hatalar yapılmış.. üst kattaki bayan ise bir bankadan satın almış.. o banka bu yeri icra yoluyla alırken ve sonra da satarken bile durumu farketmemiş… öneriniz nedir acaba .. teşekürler
Merhaba,
Tüm tarafların uzlaşarak çözüme gitmesi en doğrusu. Yargı yoluna başvurulduğunda süreç uzun olacaktır.
Merhabalar , 19400m2 olan tapuda 6500/19400 payımız vardı. Kadastro çalışması sonucu tapu 18dönüme düşüyor vakti zamanında hatalı ölçülmüş arazi aslında 18 dönümmüş. Şimdi de tapu küçüldü paylar aynı kaldı. Eski tapuya göre küçülen alan da diğer paydaştan taraf görünüyor. Payımıza oranlayınca bizim şuan 6100m2 oluyor diğer paydaş da 400m2 yi istiyor bu konuda ne yapabilirz acaba
Merhaba,
Tapu sahipleri olarak aranızdaki anlaşmayı veya hisse paylarını bilemiyoruz. Bu nedenle elinizdeki evraklarla tarafımıza mail atmanız veya ofiste bilgimize başvurulması gerekir.
Merhaba evlerimizden dava sonucunda karşı tarafta hisseli dahil olmuştu ama karşı tarafla anlaştıktan sonra herkesin tapusu düzeldi ama benim bir evim e devlette hisse sahibi iki kişi var olarak olarak gözüküyor bunu nasıl düzeltilebilirim internetten düzletme şansım var mı
Merhaba,
Tapu Müdürlüğüne dilekçe verebilirsiniz. E-devletten başvuru imkanınız olduğunu sanmıyorum.
Merhaba,
babadan kalma 8 dönüm tarlamız vardı. 40 yıldır biz ekiyoruz. ama öğrendik ki tarla amcamın üzerine geçmiş ve oda vefat etti. Ölürken çocuklarına vasiyet etmiş tapuyu verin diye ama kimse umursamıyor. köyde tarlanın bize ait olduğuna dair şahitler var. nasıl bir yol izlemeliyiz?
Merhaba,
Uzun yıllardır kullanımının sizde olması nedeniyle buna bağlı olarak tapu iptal ve tescil davası açılabilir. Sağlıklı değerlendirmek için Tapu Müdürlüğünde inceleme yapmak gerekmektedir. Muris muvazaası ihtimali de değerlendirilmelidir. Ofis numaramız : 0216 550 33 23
merhaba benim bir dükkanım var belediyede 170 m2 tapuda 30 m2 gözüküyor bu konuda ne yapmam gerekir aslen 170 m2 zamanında tadilat projesi ve belediyenin onayıyla 30 dan 170 e cıkmış fakat tapuya bildirilmemiş bu hatayı nasıl düzeltebilirim teşekkürler.
Merhaba,
İlgili kayıtların tarafımızdan incelenmesi gerekmektedir. Belediyedeki proje de elinizde ise mail ile bize iletip durumu detaylıca izah eden bir de yazı yazarsanız yardımcı olabiliriz : info@emreulusoy.av.tr
Merhaba , bizim evin önündeki bizim tarla başkasının üzerine onun evini de bizim üzerimize yapmışlar, ne yapmamız gerekli bu durumda iki tarafta düzeltmek istiyor durumu ?
Merhaba,
Her iki taraf da rıza gösteriyorsa Tapu Müdürlüğü’ne başvuru yapıp bilgi alabilirsiniz.
Merhaba babamın uzerinde olan arsa patika yolu geçiyor patika yolunun üst tarafı ve aşağı tarafida bizim ama tapuda patika yolun aşağı tarafı başkasınin üzerine kaydedilmiş nasıl düzeltilir acaba .
Merhaba,
Tapu kayıtlarının incelenmesi gerekmektedir. Bizimle veya bir meslektaşımızla anlaşarak danışmanlık hizmeti almanız gerekmektedir.
Merhabalar… Binamızda kat irtifakı yaparken tapuda dükkan METRE olarak eksik girmişim tapuyu aldık şimdi farkına vardım.. düzeltme olanağı varmıdır..
Merhaba,
Dilekçe ile tüm paydaşlar başvuru yaparak düzeltme yapabilirsiniz.